OSLABLJENI NA ZAHTEVNO NALOGO V KOPER

24.4.2009

Čeprav bi sodeč po pogledu na lestvico v ligi za prvaka naši košarkarji proti Luki Koper morali biti v vlogi favorita (Krkaši imajo 6 zmag, Luka Koper pa le eno), pa so poškodbe v zadnjem času moštvo Krke tako razredčile, da bo Krkin trener Ivan Sunara lahko računal zgolj na šest bolj ali manj izkušenih košarkarjev, ostalo pa bodo mladi košarkarji, nastali v Krkini mladinski šoli. Vse to naenkrat menja vloge, tako da lahko mirno rečemo, da so Koprčani, ki so eno bolj izkušenih moštev v ligi, tokrat vseeno favoriti.

Luka Koper je tradicionalno neugoden nasprotnik za naše košarkarje, ki letos Koprčane že trikrat premagali, vendar nikoli s prednostjo večjo od sedmih točk. Predvsem bo potrebno paziti, da se ne razigra motor ekipe Kopra Miha Čmer, prav tako pa tudi ne veterana Aleš Kunc in Slavko Duščak.

Ivan Sunara, trener Krke: "Klub temu da so poškodovani kar štirje igralci iz prve peterke, bomo morali odigrati tekmo s polno paro. Želimo si zmago, a se zavedamo, da ne bo lahko. Pred nami je izredno pomembna naloga.«

Konstantin Subotič, trener Luke Koper: "Krka je favorit tekme, mi pa si želimo pred domačimi navijači do nove zmage. Ali bomo pri tem uspešni, pa bo pokazal končni rezultat."

Tekma v Kopru bo v soboto ob 19.00.

Medijski partnerji