Z ZLATOROGOM V TOREK ŽE OB 19.00

20.4.2009

 

Naše košarkarje čaka v torek, tokrat že ob 19.00, nov derbi v ligi UPC za prvaka. V goste prihaja Zlatorog, s katerim so letos dvakrat zmagali (tudi v prvem dvoboju v ligi za prvaka) n enkrat izgubili.

Moštvo iz Laškega se pobira po uvodnih štirih porazih v ligi za prvaka in je trenutno pri treh zmaga in petih porazih  z realnimi možnostmi za uvrstitev v končnico. K temu bi bili bližje z morebitno zmago v Novem mestu, zato nas čaka še kako zanimiva tekma.

Našim košarkarjem je prav prišel šestdnevni premor po naporni tekmi v Polzeli, jutri pa bi morali zmagati, da zadržijo korak s Heliosom v boju za uvrstitev v ligo NLB. Pri Zlatorogu bodo morali biti še posebej pazljivi na najboljšega strelca Laščanov Nejca Strnada ter vedno nepredvidljivega Daria Krejića, pod košem pa jih čaka naveza centrov Vince Hunter - Salih Nuhanović ter nekoliko nižjih krilnih centrov Miloš Miljković, Uroš Lučić in Ante Mašić.

Ivan Sunara, trener Krke: "Ekipa Zlatoroga je boljša, kot kaže njihov trenutni položaj na lestvici. Na začetku so nesrečno izgubili dve tekmi v gosteh, a so po mojem vseeno še vedno najresnejši kandidat za uvrstitev v končnico štirih najboljših ekip. Za novo zmago v naši dvorani bomo zato jutri morali ohraniti zbranost in potrpežljivost vseh 40 minut."
Aleš Pipan
, trener Zlatoroga: "V obrambi bomo morali igrati bistveno bolje kot na prvi tekmi v Laškem, v napadu pa je naša igra že nekaj krogov premalo sproščena."

Medijski partnerji