DERBI Z UNION OLIMPIJO

10.4.2009

Naše košarkarje za konec prve polovice lige za prvaka čaka domača tekma z evroligaško Union Olimpijo (sobota ob 20.00). Obe ekipi imata po šestih krogih imata pet zmag in en poraz, Krka v zadnjem krogu v gosteh z Geoplin Slovanom, Olimpija pa prav tako v goste s Heliosom. Olimpija sicer ni blestela v prvih treh krogih, ko je tesno premagala Elektro in Hopse, Zlatorog pa celo šele po podaljšku, je pa toliko bolje odigrla zadnja dva kroga, ko sta njena nasprotnika Geoplin Slovan in Luka Koper dosegla le 39 oziroma 45 točk. Najboljši strelec Union Olimpije v ligi za prva je s povprečjem 14 točk na tekmo center Vladimir Golubović, ki je s 6,7 skoka na tekmo tudi najboljši skakalec v moštvu. Najboljši podajalec je s 1,8 podaje na tekmo Lorinza Harrington.

Ekipi sta se letos dvakrat pomerili v NLB ligi, Olimpija je slavila v Novem mestu z 79-73, Krka pa v Ljubljani s 77-73.

Ivan Sunara, trener Krke: "Pričakujem izenačeno tekmo. Kot domačini moramo skozi celo tekmo potpežljivo igrati tako v obrambi kot v napadu. Verjamem, da bo polna dvorana videla lepo tekmo, v kateri bomo naredili vse, da bi prišli do zmage."

Jure Zdovc, trener Union Olimpije: "To bo pravi derbi. Igramo v gosteh, vendar mislim, da smo v dobrem ritmu in upam, da bomo tudi prikazali igro kot v zadnjem času. Cilj nam je seveda zmaga. Večjih zdravstvenih težav v ekipi ni."

Medijski partnerji