NEPORAŽENOST SKUŠATI OHRANITI TUDI PROTI SLOVANU

6.4.2009

Da je Geoplin Slovan neugoden nasprotnik za naše košarkarje, se je pokazalo tako v tekmi v prvem delu prvenstva, kjer so Ljubljančani v domači dvorani zmagali kar z 18 točkami razlike, kot v četrtfinalnem pokalnem dvoboju, ki so ga naši košarkarji dobili šele po podaljšku. Kljub temu so naši košarkarji odločeni, da bodo tudi v Ljubljani skušali obdržati niz neporaženosti v ligi za prvaka.

Slovan je sicer zelo mlado moštvo, kjer izstopata le veterana, nekdanja Krkaša Saša Dončić in Milan Klepo. Najboljša strelca moštva sta nekdanji igralec FMP-ja Dejan Delić (povprečno 16, 8 točke na tekmo), sledi pa mu nekdanji center Crvene zvezde Marko Leikć, ki s povprečjem 15,1 točke in 5,5 skoka tudi najkoristnejši igralec moštva s Kodeljevega.

Ivan Sunara, trener Krke: "Čaka nas neugodna tekma proti ekipi Geoplina Slovana, ki je na svojem igrišču lahko še kako nevarna. Potrebno bo obdržati visoko zbranost ves čas tekme in nasprotniku vsiliti naš ritem igre."

Miro Alilovič, trener Geoplina Slovana: "V prvi vrsti smo se na treningih posvetili svoji igri in popravili nekaj stvari, ki ji nismo uspešno izvajali v preteklosti. Tekma proti Krki bo ponovno izredno zanimiva, saj smo se v tej sezoni že srečali z Dolenjci, in vedno so bila srečanja negotova do konca."

Tekma z Geoplin Slovanom bo v torek, 7. 4., ob 20.00 v dvorani na Kodeljevem. Tekmo bo neposredno prenašala tudi Šport TV.

Medijski partnerji