ZELO POMEMBNA TEKMA S HELIOSOM

2.4.2009

Naše košarkarje v soboto čaka zelo pomembna tekma v boju za nastopanje v ligi NLB v prihodnji sezoni. V goste prihaja moštvo Heliosa, ki je tako kot Krka še edino neporaženo v letošnji ligi za prvaka.

Čeprav je Krka letos v obeh tekmah NLB prepričljivo slavila, nas zagotovo čaka zelo težak dvoboj. Helios je v zadnjem času v vidnem v vzponu forme, nenazadnje so v ligi za prvaka že premagali tudi Union Olimpijo. Najvčeja nevarnost bo zagotovo pretila od ameriškega branilskega para Alvin Snov in Nick Jacobson, ki sta s povprečjem 13,0 in 11,8 točke na tekmo tudi najboljša strelca Domžalčanov. Več kot 10 točk na tekmo daje tudi center Aleksej Laškević, ki je 6 skoki na tekmo tudi najkoristnejši domžalski igralec.

Domžalčani so močnejši na branilskih položajih, kjer igrajo še Jure Močnik, eden najboljših asistentov lige, Žiga Zagorc, Aljaž Janža ter Vjekoslav Petrović, nekoliko slabši pa so na položaju pod košem, kjer se poleg Laškevića borijo še 211 cm visoki mladi reprezentant Matej Krušič, izkušeni Domen Žerak ter srbski center Vuk Ivanović, ki je svoje dni igral v ameriški študentski ligi NCAA. Domžalčanom na tem mestu manjka reprezentant Željko Zagorac, ki naj bi zaradi obnovljene poškodbe tetive že zaključil sezono.

Tekma s Heliosom bo v dvorani Leona Štuklja v soboto, 4. 4., ob 20.00.

Sponzor tekme je podjetje Kobra Šentjernej.

Zaradi izjemnega zanimanja in povečanja povpraševanja po vstopnicah za jutrišnji derbi dveh še neporaženih ekip, sporočamo vsem ljubiteljem košarke, da si vstopnice za tekmo lahko zagotovijo že v predprodaji v gostinskem lokalu Šd Marof in jutri, na dveh glavnih vhodih v Šd Leona Štuklja, kjer bodo vstopnice v prodaji že uro in pol pred začetkom tekme. Priporočamo tudi, da na tekmo pridete nekoliko prej kot običajno, saj pričakujemo gnečo tudi na vseh parkiriščih v okolici dvorane.

Medijski partnerji