DEJAN GAŠPARIN VODJA MLAJŠIH SELEKCIJ

1.4.2009

V košarkarskem klubu Krka smo danes podpisali pogodbo s košarkarskim trenerjem Dejanom Gašparinom iz Nove Gorice, ki bo v klubu skrbel za mlajše selekcije.

 28-letni Gašparin je študent ljubljanske Fakultete za šport, svojo trenersko pot pa je začel v sezoni 2002/2003 pri ekipi Birokrat SQL (1.A liga) kot pomočnik trenerja članske vrste. Od leta 2003 do 2006 je bil pomočnik trenerja članov pri ekipi Parklji Bežigrad v 1.B ligi, od leta 2006 do 2009 pa je bil trener ekipe Nove Gorice, ki jo je v sezoni 2007/08 pripeljal iz 1.B v 1.A ligo. Ves čas je bil v klubih, v katerih je delal, tudi trener mlajših selekcij.

Dejan Gašparinj pri prihodu v  klub povedal: "Najprej moram seveda opraviti temeljit pregled trenutnega stanja pri mlajših selekcijah. Na podlagi tega se bom odločil, kako bi bilo najbolje delati v prihodnje. Baza mladih igralcev je v Novem mestu vsekakor izredno velika in z dobrim delom bomo poskušali nadgraditi obstoječe zatečeno stanje. Vsekakor pa mi je velik iziv delati v takšni košarkarski sredini kot je Novo mesto."

Medijski partnerji