ZAHTEVNO GOSTOVANJE V ŠOŠTANJU

31.3.2009

Naše košarkarje v sredo čaka zahtevno gostovanje v Šoštanju pri Elektri, ki so jo v prvem delu prvenstva sicer obakrat premagali (z 88-74 in 84-64), so pa z njo s 70-83 izgubili v polfinalu pokala Spar.

Elektra je v prvih treh krogih doma izgubila z Union Olimpija za 5 točk in s Heliosom za 20 točk, v gosteh pa z Geoplin Slovanom zgolj za dve točki. Najboljši strelec in podajalec moštva je s 17,2 točke in 4,6 podaje na tekmo Nikola Ivanović (peti strelec in četrti podajalec lige UPC), najboljši skakalec pa je s 6,6 skoka na tekmo Dejan Ćup. Poleg njiju so nevarni še nedavno prispeli črnogorski krilni center Balša Radunović, ki proti Krki še ni igral, pa črnogorski center Luka Sjekloća, ter branilski par Tadej Hrovat in izkušeni Ernest Novak.

Ivan Sunara, trener Krke: "Čaka nas še ena zelo pomembna in težka tekma v 4. krogu končnice. Želimo nadaljevati niz zmag, za kar bo potreben predvsem pravi pristop na igrišču in dobra obramba."

Borut Cerar, trener Elektre Esotech: "Gostimo ekipo, ki ima cilj, da se uvrsti v ligo NLB. Pri nas si ne smejo privoščiti spodrsljaja, mi pa bomo naredili vse, da jim čim bolj otežimo delo."

Tekma v Šoštanju bo ob 20.00.

Medijski partnerji