PREVIDNO Z LUKO KOPER

27.3.2009

Naše košarkarje v 3. krogu lige za prvaka čaka zahtevna tekma z Luko Koper. Čeprav je ta na papirju nekoliko slabši nasprotnik, pa njena zmaga nad Slovanom v minulem krogu kaže, da Koprčanov nikakor ne gre podcenjevati. Nenazadnje so v prvemu delu v tekmi s Krko v Novem mestu, ki so jo sicer izgubili z 92-85, v prvem polčasu vodili tudi s 16 točkami prednosti, blizu pa so bili tudi v tekmi v Kopru, ki so jo izgubili z 89-86.

Luka Koper je izkušeno moštvo, kjer prednjačita izkušena Aleš Kunc, ki je s 13,8 točke in 4,9 skoka na tekmo najkoristnejši igralce moštva, ter Miha Čmer, ki je s 5,2 asistence na tekmo najboljši podajalec lige UPC. Poleg njiju so nevarno še nekdanji Krkin igralec Slavko Duščak, pa domača ostrostrelca Miha Markič in Ivan Držič, nekdanji igralec Union Olimpije Jernej Mihalič ter hrvaški center Dražen Bubnić.

Ivan Sunara, trener Krke: ""Čaka nas pomembna tekma proti ekipi Luke Koper, ki je svojo kakovost dokazala z zmago proti ekipi Geoplina Slovana v 2. krogu lige UPC za prvaka. S pravim pristopom moramo razviti dobro igro in priti do tretje zaporedne zmage."

Konstantin Subotič, trener Luke Koper: "Želim si, da bi nadaljevali dobro predstavo s preteklega kroga in seveda upam, da bi bilo to dovolj za presenečenje."

Tekma z Luko Koper  bo v dvorani Leona Štuklja v soboto ob 20.00.

Medijski partnerji