V LAŠKEM BO TEŽKO

24.3.2009

Naše košarkarje v 2. krogu lije UPC za prvaka čaka težko gostovanje v Laškem pri Zlatorogu, ki v letošnji ligi UPC še ni izgubil na svojem parketu. Zlatorog je Krko v prvem delu prvenstva v domači dvorani premagal z 90-80. Takrat je v domačih vrstah s 26 točkami in 6 asistencami blestel portoriški branilec Ali Berdiel, sicer tudi najkoristnejši igralec Zlatoroga v prvem delu, ki pa je pred ligo za prvaka zapustil moštvo. Nadomestil ga je ameriški organizator igre Darrel Jenkins, ki je v svojem debiju v porazu z Geoplin Slovanom dosegel 14 točk.

Najboljši strelec Zlatoroga je s 17 točke na tekmo sicer Nejc Strnad, najboljši skakalec pa je s 6,1 skoka na tekmo Uroš Lučić. Med nevarnejšimi igralci so zagotovo še organizator igre Tadej Koštomaj, branilec Dario Krejić, krilo Ante Mašić,  krilni center Miloš Miljković ter centra Vincent Hunter in Salih Nuhanović. Zlatorog je prvi del končal a 17 zmagam in 5 porazi.

Tekma z Zlatorogom bo v Laškem v sredo, 25. 3., ob 19.30. Naše košarkarje bodo spodbujali tudi naši navijači Kelti, pričakujemo pa tudi velik obisk drugih ljubiteljev košarke z Dolenjske. Vaša prisotnost in navijanje na tekmi nam bo v veliko pomoč.

Ivan Sunara, trener Krke: "Pričakujem težko in izenačeno tekmo, saj ekipa Zlatoroga igra dobro košarko. Naš cilj je zmaga, zato bomo morali v dvorani Tri lilije pokazati vse kar znamo. Vsak igralec bo moral dati od sebe svoj maksimum."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga: "Nesrečen poraz na Kodeljevem smo hitro pozabili, saj je pred nami nova zahtevna preizkušnja. Krka ima bolj izkušeno moštvo, letos je odigrala več težkih tekem, in zato je favorit. Vendar bomo naredili vse, da v Treh lilijah nadaljujemo niz zmag."

Medijski partnerji