V SOBOTO Z ZAGREBOM

12.2.2009

Naši košarkarji se bodo v 22. krogu lige NLB doma pomerili z Zagrebom. Moštvo iz hrvaške prestolnice je s petimi zmagami dvanajsti , skupaj s Heliosom, ki ima enako število zmag,  in Vojvodino, ki ima zmago manj, pa se bori, da bi se izognili zadnjemu mestu, ki onemogoča udeležbo v ligi NLB v prihodnji sezoni.

Zaradi slabih rezultatov so Zagrebčani tik pred prvo tekmo s Krko, ki so jo nato dobili s 94-70, na mestu trenerja Željka Pavličevića zamenjali z Denisom Bajramovićem, v zadnjem mesecu pa so pripeljali še dva izkušena branilca - 36 letnega Vladimirja Krstića in dve leti mlajšega Damira Mulaomerovića, ki sta bila nekdaj tudi hrvaška reprezentanta. Zagreb je dobil vse tri zadnje domače tekme, med drugim v zadnjem krogu tudi Zadar. v gosteh pa so premagali edino Bosno, a še to že v 4. krogu.

V vrstah Zagreba igra najučinkovitejši igralec lige Ante Tomič, ki je s povprečno 8,7 skoka  na tekmo najboljši skakalec lige, s 15, 2 točke na tekmo pa je šesti strelec lige. Najboljši asistent je z 2,6 podajami na tekmo Krunoslav Simon. Zagreb v povprečju na tekmo dosega 3,5 točke več od Krke, v skoku pa so slabši za 3 skoke na tekmo.

Tekma bo v dvorani Leona Štuklja v soboto, 14. 2., ob 20.00, sponzor tekme pa je MBF BIRO d.o.o.

Medijski partnerji