V SREDO DERBI V LAŠKEM

10.2.2009

 

Naše košarkarje v prihodnjih dvanajstih dneh čaka zelo težak razpored, saj bi, ob uspešnih igrah v pokalu Spar,v tem obdobju lahko odigrali celo šest tekem. Prva tekma v tem ciklu bo derbi v Laškem, kjer bodo gostovali pri drugouvrščenem moštvu lige UPC Zlatorogu.

Zlatorog ima tri zmage manj od Krke, na svojem parketu pa v letošnji ligi še ni izgubil (premagal pa je tudi Helios), medtem ko je v gosteh izgubil z Mercator TCG, Slovanom, Koprom, Krko in v zadnjem krogu še minimalno s Heliosom (61-60). S Krko so Laščani izgubili z 82-75, po tem ko so še pred zadnjo četrtino vodili za pet točk, v drugi četrtini pa celo za enajst.

Moštvo Zlatoroga je znano po agresivni igri v obrambi, saj dobivajo najmanj košev v ligi, v povprečju le 65,3, prav tako pa jih s povprečjem 82,9 tudi največ dajo. Najboljši strelec moštva in tretji strelec lige je s povprečjem 17,8 točk na tekmo Nejc Strnad, najboljši asistent in drugi asistent lige s 4,5 podajami na tekmo Portoričan Ali Berdiel, medtem ko je s 7,7 skoki na tekmo najboljši skakalec Američan Vincent Hunter, ki je v Laško prišel šele januarja in je odigral le tri tekme. Med nevarnimi igralci v moštvu Laškega so zagotovo še odlični strelec Dario Krejić, organizator igre Tadej Koštomaj, krilo Miloš Miljković ter centra Uroš Lučić in Salih Nuhanovič.

Tekma v Laškem bo v sredo, 11. 2., ob 19.00.

Medijski partnerji