PROTI SPLITU ZA DESETO MESTO

5.2.2009


Naše košarkarje v soboto v 21. krogu lige NLB čaka dvoboj v Splitu z istoimensko domačim moštvo, ki je našim košarkarjem manjši dolžnik, saj je v prvem delu v Novem mestu slavilo s 86-79.

Svojo daleč najboljšo igro v dresu Splita je takrat prikazal francoski reprezentant Stephen Brun, ki pa je z ameriškim krilom Antoniom Grantom vmes zaradi slabih predstav že zapustil Split. Split je v tej sezoni, tako kot večina klubov lige NLB zamenjal tudi trenerja. Slobodana Subotića je na klopi zamenjal Teo Čizmić, Subotić pa je prevzel funkcijo glavnega menedžerja v klubu. Split sta pred minulim krogom okrepila dva Američana - organizator igre Jamon Lucas Gordon, ki je že na prvi tekmi proti Vojvodini dosegel 19 točk, in krilni center Michael Lee. Sicer je igralec moštva tretji Američan Eddie Shannon, ki je z učinkom 15, 6 točk, 3,6 skoka in 4,2 podaje na tekmo peti strelec, drugi podajalec in četrti najbolje ocenjeni igralec lige. Njveč skokov (5 na tekmo) pa pobere kapetan Andrija Stipanović.

Krka in Split sta skupaj na desetem mestu lestvice, oba imata po sedem zmag in trinajst porazov. Krka v povprečju na tekmo doseže 72 točk, Split pa 0,4 točke manj. Tudi v skokih je Krka boljša za povprečno štiri skoke na tekmo.

Ivan Sunara, trener Krke: " Ekipa Splita CO, je svoja dva tujca zamenjala z novima in po šestih porazih, doma v zadnjem krogu po dobri igri premagala Vojvodino s 94:90. Split nas je premagal že v Novem mestu in ima tokrat kot domačin zagotovo prednost. Njihov slog igre je agresivna obramba ali pa igra mož na moža s prevzemanjem, zato nas čaka dosti dela. Poskušali bomo odigrati najbolje kar znamo in na takšen način morda lahko presenetimo. Žal spet ne bomo v polni postavi, saj Simona Petrova še nekaj časa ne bo na parketu, po poškodbi gležnja pa tudi Smiljan Pavič še vedno ne trenira."

Tekma bo v dvorani ŠC Gripe ob 19.00.

Medijski partnerji