PROTI VOJVODINI PO PRVO DOMAČO ZMAGO

29.10.2008

 

Košarkarje Krke v soboto čaka zelo pomembna tekma z Vojvodino Srbijagas iz Novega Sada, v kateri bodo lovili prvo domačo zmago v letošnji NLB ligi.

Novosadčani, ki so bili v lanski sezoni eno najprijetnejših presenečenj lige, saj so osvojili končno 9. mesto, so pred letošnjo sezono močno spremenili svoje vrste. Klub so zapustili centra Vladimir Golubović (šel je v Union Olimpijo) in Ivan Ivanović (v Bosno) ter branilci Istvan Nemeth, Dušan Đorđević (v Bosno), Miloš Bojović (v Budučnost) in Ivan Paunić (v Ooostende). Glavna letošnja okrepitev moštva je krilni center Dejan Borovnjak, ki je v Novi Sad prišel iz Partizana. Slovenskim ljubiteljem košarke sta znana tudi center Marko Jovanovič, ki je še lani igral za Geoplin Slovan, ter organizator igre Jovan Zdravković, ki je bil pred dvema letoma nekaj časa v ekipi Kopra. Ostali novinci v moštvu so organizator igre Darko Habuš (iz Mašinca Kraljevo), krilo Marko Popović (iz Budučnosti) in branilec Marko Šutalo (iz Novega Sada) ter ameriški branilec Charron Fisher, ki je v Vojvodino iz NCAA prišel s povprečjem kar 27,6 točk in 9,5 skoka na tekmo. Med bolj znanimi igralci v moštvu sta še branilec Marko Peković in center Goran Bajić.

Najbolj znano ime v Vojvodini pa je zagotovo njihov trener Zoran Sretenović,, ki je bil kot igralec z Jugoplastiko trikratni evropski prvak.

Vojvodina je v prvih petih krogi zmagala le na uvodni tekmi v gosteh proti Zagrebu (90-81), nato pa je doma izgubila z Budučnostjo (76-85) in Crveno zvezdo (81-82), v gosteh pa z FMP-jem (90-99 po podaljških) in Union Olimpijo (74-95). Najboljši strelec moštva je s povprečjem 14, 5 točk na tekmo Marko Šutalo, najboljši skakalec s 6,4 skoka na tekmo Goran Bajić in najboljši podajalec s 5,6 podaje na tekmo Marko Popović, ki je hkrati tudi najboljši podajalec NLB lige.


Tekma z Vojvodino bo v soboto, 1. novembra, ob 20.00 v dvorani Leona Štuklja.

 

 

Medijski partnerji