PROTI HOPSOM POZABITI NA UTRUJENOST

27.10.2008


Naše košarkarje na Polzeli čaka nekakšna ponovitev sobotne tekme s Hemofarmom. Po tem, ko so se v Vršcu morali pod košem ruvati z enim najboljših centrov NLB lige, Vladanom Vukosavljevićem, pa jih tokrat v moštvu Hopsov čaka igralec z daleč najboljšim statističnim učinkom v slovenski ligi. 26 letni in 208 cm visoki Shawn King, ki prihaja s karibskega otoka St. Vincent, je namreč v prvih štiri krogih lige v povprečju na tekmo dosegel 22 točk (ob 76-odstotnem metu iz igre) in imel za nameček še 12,8 skoka in 1,3 asistence. Družbo pod košem mu dela še en odličen center, na začetku stoletja tudi Krkin igralec, Marko Šamanič, ki je s 13,5 točkami na tekmo drugi strelec moštva.

Branilska vrsta Polzelanov je zelo mlada: 19-letni Danijel Vujasinovič, ki je s 6,8 asistence na tekmo celo najboljši podajalec UPC lige, 20-letni Klemen Lorbek in 21-letni Andrej Podvršnik. Med boljšimi igralci Hopsov pa sta še krilo Klemen Breže in center Uroš Godler.

Hopsi so v prvih štirih krogih UPC lige zabeležili polovičen izkupiček. Najprej so v gosteh premagali TCG Mercator in Novo Gorico, nato doma za točko izgubili z Geoplin Slovanom ter v zadnjem krogu še visoko v gosteh s Heliosom.

Tekme na Polzeli so znane po odličnem in vročem vzdušju, ki ga pripravijo domači navijači. Čeprav utrujeni po dolgi poti v Vršac pa gredo naši košarkarji na to gostovanje po zmago in s tem po potrditev dobrih predstav v zadnji dveh tednih.

Ivan Sunara, trener Krke: "Po zmagi v Vršcu smo seveda izredno zadovoljni in tudi povsem izčrpani. Za nami je naporna pot, ki se nadaljuje na Polzeli, kjer nas čaka kakovostna ekipa Hopsov. Upam, da se bomo hitro pobrali in da bomo na Štajerskem ponovno pravi."
Boštjan Kuhar, trener Hopsov: "Pričakujem boljšo igro kot prvo tekmo pred domačim občinstvom, v preteklem krogu lige UPC, proti Geoplinu Slovanu."

Tekma na Polzeli bo v torek ob 19.00.

 

Medijski partnerji