V ŠOŠTANJU VEDNO TEŽKA GOSTOVANJA

21.10.2008

 

Naši košarkarji se bodo v 4. krogu lige UPC pomerili v gosteh s košarkarji Elektre Esotecha. Gostovanja v Šoštanju so bila za Krkaše prav vedno neugodna, saj so pred letošnjo zmago v ligi za prvaka nazadnje zmagali pred petimi leti. Košarkarji Elektre so bili zadnjih nekaj sezona stalnica v ligi za prvaka, pred letošnjo sezono pa so izgubili nekaj ključnih igralcev in močno pomladili ekipo. Elektro so tako zapustili Aleš Kunc, Dražen Bubnić, Mitja Goršek, Boris Jeršin, Žan Vrečko, Marjan Vidovič, Ivan Šimunič, Štefan Ličartovsky, Luka Dobovičnik in trener Ivan Stanišak. Novi trener Elektre je postal domači strokovnjak Borut Cerar, klub pa so okrepili nekdanji branilec Union Olimpije in Geoplin Slovana Ernest Novak, branilec Tadej Horvat (Zlatorog), krilo Sašo Tajnik (Rudar Trbovlje), krilni center Dejan Ćup (Igokea Aleksandrovac in center Luka Sjekloča (Jedinstvo Bijelo Polje). Najbolj nevaren v vrstah Elektre pa je domačin Nik Ivanovič, ki je najboljši strelec moštva s povprečjem 17,7 točk na tekme.

Elektra je ligo UPC začela z zmago z domačo Novo Gorico, nato pa izgubila z Geoplin Slovanom in Heliosom.

Ivan Sunara, trener Krke: "Šoštanjčane spoštujem in poudarjam, da se moramo osredotočiti na našo igro ter paziti, da se ne ponovi zgodba iz preteklega kroga lige UPC, v katerem smo proti Epicu Misli veliko nihali". 

Borut Cerar, trener Esotech Elektre: "V goste prihaja še en izvrsten nasprotnik. Vse, kar lahko obljubimo našemu občinstvu, je, da se bomo borili do konca in poizkušali presenetiti favorizirane Novomeščane.«

Medijski partnerji