PRIHAJA UNION OLIMPIJA

16.10.2008

Naše košarkarje v soboto, 18. 10, ob 20.00 v dvorani Leona Štuklja čaka nov slovenski dvoboj v ligi NLB, saj v goste prihaja državni prvak in udeleženec Evrolige Union Olimpija. Ljubljančani so se letos močno okrepili, saj so stebrom moštva, veteranoma Marku Miliću in Jasminu Hukiću ter mlajšim Sašu Ožboltu, Mihi Zupanu in Mirzi Begiću ,dodali tri zelo obetavne košarkarje s prostora NLB lige - Novomeščana Jako Klobučarja, hrvaškega krilnega igralca Damjana Rudeža in črnogorskega centra Vladimirja Golubovića. V Ljubljano se je vrnil tudi nekdanji organizator igre Union Olimpije Vlado Ilievski, njegovi menjavi pa sta Američan Jonathan Wallace in mladi, komaj 17-letni Mirza Sarajlija.

Tako kot naši košarkarji, pri katerih sta vprašljiva nastopa Smiljana Pavića in Jureta Balažiča (oba imata poškodbi gležnja), imajo tudi Ljubljančani težave s poškodbami, saj je zaradi poškodbe vprašljiv nastop Hukića, Klobučar pa je po zlomu prstanca leve roke šele začel ponovno trenirati.

Union Olimpija je v prvih treh krogih lige NLB v gosteh izgubila z Budučnostjo (73-82) in Crveno zvezdo (77-84), v domači dvorani pa so premagali FMP z 88-81. S povprečno 16,3 točkami na tekmo je najboljši strelec Olimpije Ilievski, ki je s 6 asistencami na tekmo tudi najboljši podajalec moštva, največ skokov, povprečno 5 na tekmo, pa je zabeležil Milić.

Sponzor sobotne tekme je Picerija Totalka, vstopnice pa je v predprodaji možno kupiti v Klubu Marof 103 v ŠD Marof in v Hitri hrani Martina Krpana v ŠD Leona Štuklja.

Medijski partnerji